JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Mannen som dödade en 13-årig flicka i Täby döms för mord

[2012-12-19] Attunda tingsrätt

Attunda tingsrätt har idag meddelat dom mot den man som dödade en 13-årig flicka i Täby den 1 september. Mannen döms för mord och tingsrätten överlämnar honom till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mannen har berättat att han sedan en tid hade upplevt störande ljud från lägenheten ovanför. Där bodde flickan med sin mor och två syskon. Mannen ansåg att ljuden framför allt orsakades av modern och bestämde sig för att döda henne. Planen var att slå ihjäl henne med en hammare, såga upp kroppen med en bågfil och slänga kroppsdelarna i olika sopnedkast. Av en tillfällighet var den 13-åriga flickan ensam hemma. Mannen dödade då i stället henne genom att slå henne i huvudet flera gånger med hammaren och slutligen kväva henne. När polisen kom försökte han begå självmord men lyckades inte.

Av ett rättspsykiatriskt utlåtande framgår att mannen var allvarligt psykiskt störd och att han är i behov av rättspsykiatrisk vård. Tingsrätten överlämnar honom därför till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska även betala skadestånd till flickans anhöriga med sammanlagt ca 230 000 kronor.

Mannen ska vara häktad tills domen vinner laga kraft.

Senast ändrad: 2012-12-19

För mer information kontakta:

Håkan Lundquist
Rådman
08-561 695 90 / hakan.lundquist@dom.se

Målnummer:

B 6478-12 / Enhet 2