JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

RPU och dom i mål om sexuellt ofredande, stämpling till grov våldtäkt mot barn, grov våldtäkt mot barn, medhjälp till grov våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, grovt barnpornografibrott, m.m.

[2016-01-14] Attunda tingsrätt

Tingsrätten har avslutat huvudförhandlingen mot de tre män som åtalats för flera sexualbrott mot barn i nordvästra Storstockholmsområdet begångna under juli och augusti 2015. Åklagaren åtalade två av de åtalade för två fall av grov våldtäkt mot barn och ett flertal andra sexualbrott mot en och samma målsägande samt åtalade en tredje person för andra sexualbrott.

Dom mot den ene av de två som åtalats i målets huvuddel kommer att meddelas den 27 januari 2016 kl. 11.00. Beträffande den andre av de två huvudåtalade har tingsrätten idag beslutat att han ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning (RPU). Fortsatt huvudförhandling kommer därefter att äga rum i början av februari. Datum är ännu inte bokat. Båda männen är häktade.

Dom mot den tredje åtalade personen, som sedan tidigare försatts på fri fot, kommer också att meddelas och hållas tillgänglig på rättens kansli den 27 januari från kl. 11.00.

Målet handläggs av enhet 3 vid Attunda tingsrätt

enhet3.attunda.tingsratt@dom.se, 08-561 696 03

Önskar du beställa dom eller ta del av andra allmänna handlingar som tillhör målet skickar du - i första hand - din förfrågan via e-post till handläggande enhet. Ange målnumret i ämnesraden.

Senast ändrad: 2016-01-14

För mer information kontakta:

Klas Reinholdsson
Rådman
08-561 695 29, klas.reinholdsson@dom.se

Målnummer:

B 3997-15