JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Fängelse för dödsfall i trafik

[2017-07-07] Attunda tingsrätt

Den man som kört bil rattfull i Märsta den 3 maj och av vårdslöshet orsakat två personers död döms till fängelse i fyra år och sex månader. Han ska också betala skadestånd till de avlidnas barn.

I maj 2017 körde mannen bil efter att ha druckit alkohol. Han var också påverkad av droger. Polisen larmades och en polispatrull som mötte bilen vände och körde efter. Vid ett backkrön körde mannen på fel sida vägen och krockade med en släpvagn. Strax efter det krockade han med en annan bil. Båda personerna i den bilen avled. Tingsrätten har kommit fram till att mannen kört vårdslöst och att han orsakade deras död. Han döms, helt enligt åtalet, för bland annat grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Mannen har flera gånger tidigare dömts för allvarliga trafikbrott, senast i januari 2017.

– Fängelsestraffet är något längre än enligt praxis för liknande brott, säger chefsrådmannen Lennart Christianson. Det beror på att mannen har återfallit i allvarliga trafikbrott.

De avlidnas två barn får skadestånd med 50 000 kr vardera och ersättning för begravningskostnader, vilket mannen gått med på att betala.

Tingsrättens ledamöter var eniga.

Tingsrättens dom kan överklagas till Svea hovrätt. Ett överklagande ska ha kommit in till tingsrätten senast den 28 juli 2017.

   

Rättens ordförande, chefsrådmannen Lennart Christianson, finns tillgänglig per telefon för media den 7 juli kl. 11.00 - 12.00 på telefon 08-561 695 30.

   

Mer information på tingsrättens hemsida, www.attundatingsratt.domstol.se. Där finns t.ex. en lista över veckans förhandlingar (dock inte med målnummer eller parternas namn angivna då detta är att bedöma som personuppgift), formulär för att beställa allmänna handlingar samt en sida där rättegångsprocessens fortskridande i en del medialt uppmärksammade mål uppdateras fortlöpande och som man kan RSS-prenumerera på.

Senast ändrad: 2017-07-07

För mer information kontakta:

Lennart Christianson
chefsrådman
08-561 695 30
lennart.christiansson@dom.se

Målnummer:

B 3932-17